Proba mektebskog hora za djecu

Selam alejkum dragi roditelji

U nedelju u 12h je prva proba mektebskog hora na kojoj ce djeca koja zele da ucestvuju na priredbi 25.11 povodom Dana Drzavnosti Bosne i Hercegovine dobiti zaduzenja u vidu recitacija o Bosni,ilahija,predstave ,pjesmica kako bi obiljezili praznik nase domovine.

(!)Na nama je velika duznost da kao roditelji nasoj djeci ostavimo Bosanski jezik koji ce oni prenositi na iduce generacije koji je znak njihovog identiteta i pripadnosti nasoj domovini. Da, Bosna nasoj djeci mora biti asocijacija na DOMOVINU, a ne na cevape i burek(not_sure)

Dragi roditelji kroz ove aktivnosti u dzamiji pokusavamo upravo to-da oni kroz pjesmice i recitacije o Bosni bolje upoznaju njene gradove,rijeke,tradiciju,kulturu jer mi to kao Bosnjaci imamo hvala Allahu samo ne smijemo to da zaboravimo,ne smiju se nasa djeca toga stidi i htjeti biti nesto drugo.Neka uzidgnute glave i ponosno hode jer su Bosnjaci i hvala Allahu muslimani.

Dakle u nedelju cu podjeliti zaduzenja djeci vezano za priredbu na koju cete moci svi doci i pogledati kako nas oni o Bosni uce ,pa vas molim da djeca koja su zainteresovana dodju jer ja kada podjelim nemam poslije materijala i ne mogu uzimati od djece koja su dosla.

Allah vas nagradio i pomogao nas u odgoju nase djece